Tips

Att läsa böcker

Ca 2 minuter att läsa

Jag läser en hel del böcker. Eller rättare sagt, jag läser mycket av det mesta. Artiklar, insändare, böcker, nyheter, pressmeddelanden. Ja, det mesta egentligen där det finns kunskap att hämta.

Främst är det texter om produktutveckling, product management, design, teknik och ledarskap. Och de senaste året framförallt har jag bestämt mig för att läsa åtminstone en bok varannan månad. Kan låta lite, men med småbarn och jobb blir det inte så gott om tid alla dagar. Men pendling och kvällar har blivit lästid.

Men ett problem jag alltid haft när jag läst är att jag haft svårt att gå tillbaka till ett ställe i boken som jag uppskattat lite extra. När jag pluggade på högskolan var jag bättre på det, men man tappar snabbt den vanan. Så numera har jag alltid med mig indexflikar i fickan som jag enkelt sätter där jag läser något extra bra. Sen när jag läst klart boken och låtit den ligga en vecka eller så, då tar jag datorn och boken och börjar gå igenom alla min flikar och skriver ner dom i ett dokument. Och sammanfattar varje flik med en mening eller två. På det viset är det lätt att minnas tillbaka och återuppleva de där ”aha-moments” som troligen gjorde att jag satte fast indexfliken från första början.

De böcker jag läst eller har tänkt att läsa finns i en egen flik längst upp på sidan.

Indexflikar i papperskartongomslag. Bild lånad från Callas.
0
Dela:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of