Reflektioner

”Gemensam backlog – olika intressen”

Ca 2 minuter att läsa

Under vår retrospektice idag hade vi en intressant diskussion kring översikten i vår backlog, TFS. Vi utvecklar och rättar buggar i våra tjänster och funktioner på löpande band och ständigt kommer diskussionen upp vad vi gjort och hur vi ska arbeta som mest effektivast framöver. Hur ska vi testa och deploya? Hur ska vi planera och prioritera? Hur ska vi få översikt? Helt enkelt diskussioner, helt enligt retrospectives ramar.


När vi sitter där och pratar och många röster kommer till talsr, så slår det iallafall mig att en utmaning i de frågor enligt ovan är p.g.a. att vi alla har olika intressen i vår backlog. Alla har vi samma mål – utveckla bra produkter med bra kundvärde. Men i övrigt har vi alla individuella mål, vilket är rätt lika beroende på roll.

Testarna vill få överblick vad som ska testas och gå ut i produktion. Utvecklarna vill ha överblick, planera och se mergar, deplyoer, release notes etc. Och jag som produktspecialist/produktägare vill få överblick vad vi gör, hur vi ligger till och enkelt kunna prioritera. En utmaning helt enkelt att få alla att sitta i samma båt och ro åt samma håll.

Jadu, Barack – hur gör vi?

Reflektion

Det är svårt att ha ett verktyg som hjälper oss alla, när vi har individuella mål och intressen i arbetsredskapet vi arbetar med.
0
Dela:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of